- Štítky blogu
- lov štuky
- rybolov na slovensku
- rameno dravce
- celoročny lov
- celoročna rybačka
- chata
- chatky
- chatky s vírivkou
- letna kuchynka
- na slovensku
- rameno kapre
- slovensko
- zimny lov kaprov
- lov kaprov
- kapre
- kapry
- lov kaprov na rieke
- hačik na kapre
- rameno štuky
- odstavené rameno
- boilies
- rameno
- rybarske chatky prenájom
- rybarska chata prenajom
- rybolov
- rybačka víkend
- ubytovanie pre rybarov
- rieka nitra
- rybačka na ramene
- rameno nitra
- imeľ
- rybník
- rybníky
- rybačka s detmi
- rybačka s rodinou
- rybačka v okolí nitry
- rybačka nitra
- pri nitre
- imel
- háčik na kaprov
- boilies pre kapre
- rybarska chata
- live sonda
- Lov kapra na malej rieke
- Lov kapra v kalnej vodě
- Ako chytat ryby na rieke
- lov na rieke v zime
- Active Target™
- sonda na lov rýb



Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
Ako vykostiť a naporcovať kapra?
Blížia sa Vianoce a na túto tému bude veľmi veľa otázok. Preto vám v tomto článku prinášame stručný návod. Vykostenie kapra alebo nafiletovanie kapra je pomerne jednoduchá záležitosť, avšak z počiatku treba trpezlivosť. Samozrejme pokiaľ predávate ryby na vianočných trhoch tak ako ja, je toto pre vás rutina.
Rybu usmrtíme
V žiadnom prípade nečistíme rybu pokiaľ nie je zbavená života. Rybu usmrtíme najskôr omračním tupým predmetom do hlavy a následne prerušíme prísun krvi medzi srdcom a žiabrami. Podrobný video návod nájdete vo videu Trebonský kapr.
Kapra očistíme od šupín
Šupiny z kapra môžeme čistiť nožom, rukou alebo tzv. podrezaním pod šupinami. Spôsob čistenia kapra od šupín nechám na vás, šupiny čistíme z obidvoch strán a nezabudnime na spodnú brušnú časť, kde sú najmenšie šupinky.
Vytiahnutie vnútornosti z kapra.
Keď máme kapra očisteného ideme vyberať vnútornosti kapra. Najskôr, ale si vedľa chrbtovej kosti narežeme pozdĺžne dva rezy, aby sa nám s kaprom lepšie pracovalo keď bude mať vybrané vnútornosti.
Narežeme si v spodnej časti od análneho otvoru ( niekto nareže kapra od hlavy ) a pomaly režeme horizontálne pozdĺž celého brucha až k hlave ( viď video ). Dávame pri tom pozor, aby sme nepoškodili orgány v brušnej dutine, kde by nám mohol obsah perforovaného žlču znehodnotiť mäso kapra. Preto pracujeme s nožom veľmi opatrne. Keď na nám podarilo otvoriť celú brušnú dutinu, tieto dve časti mierne roztiahneme a následne jednu ruku vnoríme do brušnej dutiny a snažíme sa všetky vnútornosti z kapra vytiahnuť von.
Pozrite si, ako vykostiť kapra na tomto videu, kde detailne Jiri Duchon ukazuje ako postupovať. Kapr bez kosti - filetování a stahování
V tomto videu môžete vidieť, ako vykosťujú kapra rybári. Viete, ako správne filetovať kapra?
- filety
- vykostit kapra
- vykostený kapor
- porcovanie kapra
- kotvičky z kapra
- ako vykosti
- ako vykostit kapra
- ako nafiletovat kapra
- kapor
- kaprove
- vianocny kapor
- usmrtenie kapra
- spracovanie kapra
- vypitvanie kapra
- vypitvanie ryby
- vnutornosti
- porcovanie ryby
- porcovanie kotvičky
- kapor na vianoce
- vykostit
- vykostene
- vykostenie
- fileta